Osteohondroza lumbosakralne hrbtenice - simptomi in zdravljenje

Osteohondroza lumbosakralnega ali drugih delov hrbtenice je nekaj, s čimer se bo moralo soočiti več kot 90% ljudi. Pri tej bolezni glavnina udarca prevzamejo medvretenčne ploščice. Zrušijo se in presežejo prostor, ki jim je bil dodeljen. To vodi v bolečino, saj deformirani disk začne stisniti živce.

Če ne govorimo z znanstvenimi besedami, je osteohondroza obraba hrbtenice. V sodobnem življenju so različni deli hrbtenice različni. Zato se nekaj hitro izrabi (v -30-40 letih), nekaj počasi (v 50-70 letih).

Pri sedečem delu osteohondroza najpogosteje prizadene ledveno-križni predel. O njem in njegovem zdravljenju bomo govorili v tem članku.

Zakaj je osteohondroza neizogibna?

Hrbtenica je strukturirana tako, da prenese velike obremenitve. A zaradi pokončne drže dela ves dan brez prekinitev. Poleg tega naklon v trenutku poveča obremenitev določenega dela za večkrat. In če sedite, nagnjeni naprej, potem hrbtenica doživlja stalni ogromen pritisk. In oseba ne čuti te preobremenitve. To je prvi razlog za pojav osteohondroze.

Drugi in bolj nevaren je krč hrbtnih mišic. Te mišice lahko ure in ure ostanejo v napetem stanju - na primer ves dan držite hrbet naravnost. Roke niso sposobne za takšno delo. Poskusite stisniti pest vsaj 10 minut in nato odtaknite. Čutili boste bolečino. In hrbtne mišice imajo drugačno strukturo - so tonične. Zaradi tega to območje trpi zaradi krčev. In on sam ne gre.

Oseba morda ne čuti krča globokih mišic hrbta, hkrati pa se ustvarjajo žarišča preobremenitve. Na teh točkah hrbtenica nenehno vleče v eno smer - navzdol ali v vodoravni projekciji. To povzroča osteohondrozo ali skoliozo.

Osteohondroza v lumbosakralni regiji se pojavlja pogosteje kot pri drugih. To območje najprej trpi zaradi preobremenitve med sedečim delom.

mišični krč z ledveno osteohondrozo

Kako se učinkovito zdraviti doma?

Možno je učinkovito zdravljenje osteohondroze lumbosakralne hrbtenice doma. Hkrati je treba razumeti, da je ta bolezen kronična in se je ne bo mogoče popolnoma znebiti. Lahko pa odstranite vse negativne simptome v obliki bolečine, utrujenosti in "pozabite", da obstaja ta težava.

Ne pozabite tudi, da se pred 40. letom osteohondroza pojavi zaradi življenjskega sloga. In ne da bi spremenili svoje življenje, boste morali na terapiji redno - enkrat na 2-3 mesece. Najučinkovitejši in najcenejši način, da to storite sami doma.

Zdravljenje mora temeljiti na normalizaciji delovanja mišic in njihovi krepitvi. Najprej morate odstraniti krč (to je glavni vzrok za osteohondrozo v prsih). Če želite to narediti, lahko uporabite sklop vaj z uporabo aparata za kompleksno korekcijo hrbtenice.

Naprava temelji na tehnologiji avtogravitacije. Njeno bistvo je v tem, da silo udarca določa lastna teža osebe. To vam omogoča varno vadbo doma.

Vaje z aparatom so sorazmerno preproste - treba je ležati eno za drugo z vsako hrbtenico na aparatu in ležati nepremično 3 minute, poskušajoč se čim bolj sprostiti. Celoten postopek bo trajal največ pol ure. Pomembno je izdelati celotno hrbtenico, saj je lahko učinkovita le kompleksna terapija.

Naprava lajša krče, izboljša prekrvavitev in obnavlja medvretenčne ploščice zaradi dveh ukrepov:

Aktivacija proprioceptorjev. Je najučinkovitejši mišični relaksator. Proprioceptorji so aktivni v mirovanju in v trenutku napetosti pasivni. To pomeni, da se zaradi njihove prisilne aktivacije mišica sprosti.

Raztezanje mišic in hrbtenice. Naprava nekoliko dvigne hrbtenico od tal. To odvzame obremenitev medvretenčnih ploščic in jim omogoči celjenje. Razdalja med vretenci se poveča, izrastki in kile se potegnejo nazaj. Tudi dvig hrbtenice omogoča raztezanje mišic, kar vodi do njihove sprostitve. Napravo priporočajo fitnes trenerji, osteopati, nevrologi in kiropraktiki. Aktivno se prodaja tudi na Slovaškem, v Španiji, Mehiki, Franciji, ZDA, na Češkem.

zdravljenje ledvene osteohondroze doma

Možno je kakovostno zdravljenje osteohondroze lumbosakralne hrbtenice!